Специалитети на деня

специалитети на деня

Ние ценим хубавата храна, затова освен предложенията от основното меню, изпипваме и специалитети на деня по оригинални хърватски рецепти.

Вкусете и усетете Хърватска! 

Хърватската кухня е разнообразна и съчетава в своите специалитети най-доброто от вкусовете на Балканите и Средиземноморието. Континенталната кухня често е представена от пълна маса, с няколко вида домашно и дивечово месо. Месото се приготвя предимно на скара или бавно печено с диви растения и ароматни билки. Адриатическата кухня предлага многобройни разновидности на риба и морски дарове, приготвени на скара и тиган, леко овкусени със зехтин и свежи подправки. Италианското влияние е проявено в прясно приготвени ризото и паста,  в комбинации с пилешко и телешко месо, риба и морски дарове. Традиционната далматинска кухня съвпада със съвременните тенденции в храненето – лека термична обработка на храната и изобилие от прясна риба, зехтин и зеленчуци.

Основни компоненти на хърватската кухня са пресните продукти. Затова зареждаме малки количества и не замразяваме продукти. В основното ни меню има хърватски специалитети, приготвени по домашни рецепти. А освен това изнанадваме гостите си със специалитети на деня – ястия от хърватското кулинарно наследство.

Актуална информация за нашите специалитети на деня ще получите на място в ресторант heyday, защото вкусните блюда свършват бързо. Затова ви препоръчваме да направите резервация и да заявите вашите желания и изисквания.

Не пропускайте да опитате и домашно приготвените ни десерти на деня, които завършват онова блажено състояние на далматинската житейска философия – fjaka.

Знаете ли как далматинците пожелават „добър апетит“? „Dobar tek!“, защото често закуската преминава в обяд, a обяда във вечеря и среднощна чаша вино. Неусетно минават часовете, гарнирани с вкусна храна, в приятна компания и уютна атмосфера.

Добре дошли в хърватски ресторант heyday – блажени мигове сред близки!