Добре дошли в heyday!

хърватски ресторант heyday

хърватски ресторант – блажени мигове сред близки!

heyday e първия хърватски ресторант (коноба) в София. heyday означава най-хубавия период в живота, а ресторант heyday e място за блажени мигове сред близки.

Добре дошли в нашия heyday! Влюбихме се в Хърватска и пренесохме любовта си в София. Създадохме хърватски ресторант heyday, вдъхновени от малките семейни ресторантчета (коноби), в които се чувстваш по-добре от у дома. Избрахме къща с градина на удобно място в кв. Лозенец, София, вложихме старание в ремонта и продължаваме да добавяме семпъл уют. Съчетахме в основното меню оригинални хърватски рецепти за домашно приготвени бавно печени ястия и скара, паста и ризото, риба и морски дарове, подправени с вкусовете на Балканите и Средиземноморието. Ние, домакините на хърватски ресторант heyday, посрещаме всеки прекрачил прага ни като наш драг гост. Обичаме обедите, които неусетно преливат във вечеря, но няма да ви отпратим дори за чаша кафе. Искрено се радваме, когато се върнете отново при нас с още свои близки.

вкусът и духът на Хърватска

Хърватите, и особено хората по адриатическото крайбрежие, са смес от балканската душевност и италианското “долче вита” и имат своя житейска философия (fjaka)Тя описва ленивото усещане за рафинирано удоволствие в живота и намира израз и в приятелския поздрав „pomalo“, в превод „полека“.

Добре дошли и полека! Oтпуснете се, отпийте глътка релакс, насладете се на атмосферата, а ние ще приготвим апетитните блюда, които сте избрали. Не препирайте, не сме заведение за бързо хранене. Нямаме заготовки и не ползваме полуфабрикати и фритюрник. Готвим с пресни продукти и свежи подправки, непосредствено преди да Ви го поднесем. Защото храната е вкусна, когато е прясно приготвена. Затова сме ресторант за блажени мигове.

Ние ценим fjaka-та на всеки наш гост. Стараем се да създаваме атмосфера, в която всеки гост на ресторант heyday да се чувства спокойно и уютно. Заслушайте се в хармонията на далматинските клапи (многогласни песни за любовта, виното и морето). Споделете преживелиците си в сладка раздумка със своите близки. За малките ни гости сме подготвили тихи игри. Побъбрете с вашия домакин. Насладете се на истинска храна, уютна атмосфера и приятелско отношение към всеки наш гост.

Хърватски ресторант heyday е уютно място за среща с близки. Добре дошли на вкусен обяд, на следобедно кафе, питие, мезе, на блажена вечеря, на трапеза за празнуване. Овкусете срещите си с хубаво питие и апетитни блюда и опитайте специалитетите на деня. Прясно приготвени ястия по избор и заявка за угощение в гостната или градината или за вкъщи през takeaway и foodpanda.

Добре дошли в хърватски ресторант heyday – блажени мигове сред близки!